Veelgestelde vragen

Gel Blasters kopen inclusief 15.000 stuks Gel balls (orbeez).
De nieuwste rage, Gel Blasters zijn het alternatief voor paintballen of airsoft. Geschikt vanaf 8 jaar oud maar ook leuk voor volwassen teamuitjes of familiedagen. Met een emmer water, balletjes, veiligheidsbril en een Gel Blaster ben je helemaal klaar voor een fanatiek gevecht! De Gel Blaster schiet balletjes op waterbasis. De balletjes zijn volledig biologisch afbreekbaar dus achteraf schoonmaken is niet nodig! Daarnaast is het wapen ook volautomatisch wat een extra dynamisch effect geeft aan jouw battle met je vrienden. Je schiet razendsnel tientallen zo niet honderden balletjes op je tegenstanders.

Wat zijn Gel Blasters?

Gel Blasters zijn volledig elektrisch en werken met een springveer (dus geen luchtdruk zoals bij traditioneel paintballen) en schieten met gel ballen: gekleurde met water gevulde balletjes. Deze week je zelf vooraf gedurende een paar uur in een bak met water en groeien daardoor 10x in grootte. Ze worden afgevuurd met een snelheid van maximaal 45 meter per seconde. Dat is minder dan bij airsoft en paintball waardoor je de impact minder pijnlijk is. Bij contact spat het balletje uit elkaar en beginnen de resten zich op te lossen en blijft er geen afval achter.
De gel ballen zijn volledig biologisch afbreekbaar, niet giftig en zijn 100% veilig voor mens, dier en de natuur.

Zijn Gel Blasters geschikt voor kinderen?

Kinderen van 6 tot 10 jaar spelen enorm graag met onze Gel Blasters of schieten graag individueel op zelfgemaakte doelen.
De gel balletjes die in de Gel Blasters zitten zijn niet giftig, het is niet aanbevolen deze in te slikken, daardoor zijn deze ook niet geschikt voor kinderen onder de 4 jaar. Daarnaast is het altijd vereist om oogbescherming te gebruiken als je met een Gel blaster speelt, zeker dichtbij kan het geraakt worden met een gel bal wel aanvoelen als bijvoorbeeld een rubberen elastiek die tegen je huid knalt.
Voor iets oudere spelers is het natuurlijk veel leuker om op elkaar te schieten en spelletjes te verzinnen zoals capture the flag of last man standing.
Ook volwassenen hebben enorm veel plezier in het spelen met de gel blasters, dus aarzel zeker niet om mee te doen met je kids!

Zijn Gel Blasters veilig?

Absoluut! Gel ballen zijn zachte op water gebaseerde balletjes, maar omdat ze zo snel vliegen voel je ze natuurlijk wel als ze je raken. Voor kinderen onder de 10 jaar raden we aan om zoveel mogelijk te spelen met een lange broek en trui met lange mouwen. Het dragen van een veiligheidsbril (ook voor volwassenen) is altijd en onder alle omstandigheden verplicht!

Moet je de gel ballen naderhand opruimen?

Nee, dit is niet nodig! In tegenstelling tot bijvoorbeeld airsoft en paintball balletjes bestaan onze gel ballen uit 94-98% water en hebben geen harde schil die moeilijk afbreekbaar is (100% gel). Daarnaast zijn deze balletjes niet giftig en biologisch afbreekbaar. Klein weetje: deze gel ballen kunnen zelfs gebruikt worden in plantenpotten als decoratie of om vocht geleidelijk af te geven aan de plant. Helemaal eco-vriendelijk dus!
De gel ballen zelf geven geen tot nauwelijks kleur af, maar we raden sowieso aan om kleding te dragen die een ‘stootje’ kan hebben, als je beschoten wordt dan moet je nog wel eens opzij springen en dan kan kleding alsnog vies of beschadigd raken.

Hoe ver kunnen de Gel Blasters schieten?

De Gel Blasters halen met gemak 15-20 meter, met een beetje goed mikken kan je zelfs doelen op 30 meter afstand raken.

Is het pijnlijk om geraakt te worden met een Gel Blaster?

In vergelijking met paintball en airsoft voel je erg weinig van de Gel Blaster. Het voelt van dichtbij alsof je een elastiek tegen je huid geschoten krijgt, op wat meer afstand (en als je kleding aanhebt) dan voel je wel dat je geraakt wordt maar zou dat niet (veel) pijn moeten doen.

Hoeveel gel ballen heb ik nodig?

Per pistool heb je gemiddeld 3000-5000 balletjes nodig, wij leveren standaard (inbegrepen in de prijs!) 15000 balletjes per pistool.

Scroll naar boven